Maori tattoo betekenis


Geschiedenis:

De oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland de “Maori” genoemd plaatsen vroeger een Tā moko. Dit is een tekening meestal op het gezicht geplaatst deze is ook verschillende ten opzichte van een gewone tatoeage hoe wij deze kennen. Een Ta moko tekening ( maori tattoo ) werd geplaatst door het schaven en krassen op de huid hier door was de huid van de Maori niet mooi egaal maar zat vol met oneffen heden door de Ta Moko tekening ( Maori tattoo ).

De maori tattoo werd als een sociaal status symbool beschouwd. Wie een hoge status had in deze tijd had ook een Ta moko tattoo. In deze tatoeage zat een bepaalde code in verwerkt. Door deze code te ontcijferen wist men of dit een belangrijke persoon was. Dit was ook een belangrijke grens zoals van kind naar volwassene.

Plaats van Maori Tattoo bij mannen.

Een Maori tattoo wordt meestal op de boven arm geplaatst bij mannen. Nog een veel voorkomende plaats voor een maori tatoeage is de kuit of op de rug.Deze is meestal groot en brut

Plaats van Maori Tattoo bij vrouwen.

Een Maori tattoo wordt bij een vrouw op de onderrug, boven been/bil geplaatst. Nog een typische vrouwelijke plaats van een Maori tattoo is op de wreef van de voet.Deze is meestal kleiner dan bij de man en fijner uitgevoerd.

Een Maori tattoo is een tattoo dat niet mag gekopieerd worden. Deze is maar 1 malig ontworpen naar de persoonlijkheid van deze persoon. Laat ook altijd een Maori tattoo plaatsen door een tatoueur die de oude technieken en codes kent om deze te ontwerpen naar jou persoonlijkheid.

Hier onder vind je alvast enkele voorbeelden:

maori tattoo

maori tattoo 3

maori tattoo 2

 

 

Comments
  1. Anoniempie
  2. alfred
  3. a
  4. Tom
  5. Kurt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *