Vlinder Tattoo Betekenis

Vlinder tattoo betekenis

Vlinder tattoos zijn de meest populaire tatoeages die door de vrouw gekozen wordt, dit over heel de wereld. Vrouwen uit alle lagen van de bevolking kiezen voor een vlinder tatoeage om aan te tonen dat ze een open geest hebben. Een vlinder tattoeage staat ook symbool voor de overgang van meisje naar volwassen vrouw, zoals een rups in een prachtige vlinder verandert.

De verschillende soorten Vlinder Tattoos

Er zijn veel verschillende varianten van vlinder tattoos, waardoor deze gemakkelijk aan te passen zijn voor elke persoonlijkheid. Sommige willen een vlinder tatoeage in combinatie met bloemen, zoals rozen,lelies of met zonnebloemmen. Terwijl andere deze willen combineren met mooie lijnen en dat deze een armband vormt. Men kan een vlinder tattoo ook verwerken in een tribal tatoeage met fijne dunne lijnen om deze vrouwelijk te houden. Een vlinder tattoo kan je vergelijken met sneeuwvlokken, er zijn geen 2 ontwerpen helemaal het zelfde. Omdat er zoveel verschillende stijlen/ontwerpen en verschillende kleuren zijn is er voor elke vrouw wel een vlinder tatoeage te ontwerpen naar haar persoonlijkheid.

De verschillende plaatsen op het lichaam en hun betekenis

Veel vrouwen houden van vlinder tattoos omdat deze overal op het lichaam getatoeërd kunnen worden. Wat de meeste mensen niet weten is dat elke plaats van het lichaam een ander betekenis heeft. Als de vlinder tatoeage is geplaatst op de schouder wil dit zeggen dat deze persoon een droomer is en vaak met haar hoofd in de wolken zit en niet beschaamd is om dit toe te geven. Als een vlinder tattoo geplaatst is op de borst wil dit zeggen dat de persoon houd van alle levende wezens/personen. Als een vlinder tatoeage op de onderrug is getatoeërd wil dit zeggen dat dit een stabiel, loyaal en te vertrouwen persoon is. De positie van een vlinder tattoo geeft dus de essentie van het leven van deze persoon weer. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die gewoon een vlinder tatoeage op hun onderrug willen omdat ze dit juist heel mooi vinden.

Een vlinder tatoeage vindt je zowel terug bij jong en oud over heel de wereld.

Hier alsvast enkele voorbeelden:

vlinder tattoo 1

vlinder tattoo 2

vlinder tattoo 3

 
Andere Artikels:
Maori tattoo betekenis Klik op de link
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *